מטרות הסדנאות:
שמירת איכות המזון וצמצום הנזקים הנגרמים למזון ולרכוש האדם. הינם האתגרים החשובים ביותר העומדים בפני צוות אף.טי.איי.סי.
הקניית הידע הרב שנצבר במשך השנים בחברה והפיכתו לרשות הרבים הינה הדרך החשובה ביותר להגדלת המודעות הציבורית בנושא וליישום פתרונות חדשניים הקיימים בעולם ובמדינת ישראל בפרט. לשם כך אף.טי.איי.סי. מאפשרת גישה החופשית לספרות העולמית ופרסומי החברה ומידע בנושאי פיתוח טכנולוגיות ייחודיות. בנוסף צוות אף.טי.איי.סי. ומרצים אורחים מעבירים סדנאות מקצועיות ייחודיות לאנשי המקצוע בישראל.
רשימת הסדנאות:
נושא הסדנה | תאריך משוער | מידע בסיסי | |
---|---|---|---|
1 | טכנולוגיית החיטוי התרמי לבקרת מזיקים | 21.06.2012 | הקניית ידע מעמיק בטכנולוגיית החיטוי התרמי המיושמת כיום בארץ ובעולם. טכנולוגיה זו מנצלת את השפעת החום על החרקים לקטילתם. לטכנולוגיה זו מגוון נרחב מאוד של יישומים ובעלת יתרון משמעותי בבקרת המזיקים על פני טכנולוגיות אחרות היות ואיננה מפריעה למהלך העבודה הסדיר במפעל ואינה מהווה סכנה למפעיל ולסביבה. בדומה לטכנולוגיות ידידותיות לסביבה אחרות, גם טכנולוגיה זו נדרש ידע רב לשם יישומה המוצלח. |
2 | שיטות חדשות ליישום איוד בגז הפוספין. | יולי 2012 | גז הפוספין הינו גז האיוד העיקרי המשמש לבקרת מזיקים באחסון. עקב השימוש הנרחב פותחו תכשירים רבים בהם גז הפוספין מהווה את החומר הפעיל. כיום יישום הגז נעשה באופנים ובטכנולוגיות שונות. סדנה זו סוקרת את ההיבטים השונים בכל אחד מיישומי הגז, תכשיריו והמכשירים לניטורו. שימוש נכון ביישום גז פוספין, איטום מבנים לאיוד בפוספין, שיטות בקרת ריכוזי הגז ובדיקת הצלחת האיוד. יינתן דגש על התכשירים הקיימים בישראל. שיטות העבודה הנדרשות ממדברים בעלי היתר איוד ולמבקרי איכות. |
3 | יישומים בניהול ואחזקה של מערכות אוורור במערך אחסנת גרעינים. | אוגוסט 2012 | מערכת האוורור הינו אחד המרכיבים החשובים במניעת התהוות נזקים לאיכות גרעינים באחסנה ומניעת התפתחות אוכלוסיות חרקים ועובשים. ניצול יעיל של מערכות אלו מאפשר תכנון אחסנה ארוך טווח ללא צורך בשימוש בכימיקלים ובחומרי הדברה המסוכנים לסביבה ולמפעיל. בסדנה זו יעביר פרופ' שלמה נברו, מהמומחים הבודדים בעולם לבניה ולתכנון של מערכות אוורור, היבטים יישומיים בניהול ובאחזקת מערכת האוורור המיועדת לבעלי ידע מקצועי בתחום האחסנה.. |
4 | בקרת מזיקים משולבת (IPM) - מהרעיון ועד היישום. | 7 נובמבר 2012 | עולם ההדברה ובקרת המזיקים שם דגש על מערכות בקרת מזיקים משולבת (IPM). אבן הראשה בגישה זו היא היכולת לאגור נתונים, לנתחם ולנטר שינויים. ללא מערכות בקרה וניטור המזיקים לא ניתן יהיה להגן על המוצרים. בסדנה זו תינתן סקירה על מערכות ניטור של חרקים ומכרסמים תוך התייחסות למערכות חדשניות ובהן מערכות חישה מרחוק. שיטות מתאימות ביותר ליישום על ידי מדבירים ולמבקרי איכות במפעלי מזון לשם שמירת איכות המוצר ועמידה בדרישות הרשויות. |
5 | שימוש בפרומונים בתעשיית המזון: ניטור ובלבול. | 24 דצמבר 2012 | מערכות האחסון והייצור של המזון לאדם מהווים סביבה אקולוגית ייחודית המאפשרת את התפתחותם של חרקי המחסן. סדנה ייחודית זו עוסקת בשני נושאים עיקריים; פרומונים ואמצעי ניטור. בחלקה הראשון של הסדנה נסקור את הפרומונים ואמצעי הניטור הקיימים היום בתעשיית המזון בארץ ובעולם. חלקה השני של הסדנה יעסוק בשימוש בפרומונים לשיטת הבלבול של חרקי המחסן. ייבחנו אופן יישומן של מלכודות הפרומונים ויעילותן בדיכויי אוכלוסיות המזיקים בתעשיית המזון. |
6 | שיטות הדברה ידידותיות לסביבה לבקרת מזיקים במזון. | 11 פברואר 2013 | השליטה בסביבת המחייה בה מתפתחת אוכלוסיית המזיק מאפשרת ניהול ובקרה של הגורמים המשפיעים על שמירת איכות המוצר וגודל אוכלוסיית המזיק והישרדותה. ביחידות אחסון אטומות ניתן לשלוט בהרכב הגזים בחלל האחסון ובלחות המוצר ובכך ליצור סביבות עוינות להתפתחות של גורמי נזק למוצר (בהם פטריות עובש וחרקים). קיימות שיטות רבות ובהן אווירות עשירות בפחמן דו-חמצני או עניות בחמצן. בסדנה זו נלמד את הכימיה והביולוגיה של המוצר המאוחסן והטכנולוגיות השונות המאפשרות את שמירת איכותו. נסקור את הטכנולוגיות השונות בדגש על השיטות מתאימות ביותר ליישום על ידי מדבירים ולמבקרי איכות במפעלי מזון השואפים ליישם טכנולוגיות ידידותיות לסביבה לשם שמירת איכות המזון. |
7 | שמירת איכות גרעינים באחסנה | מארס 2013 | הקניית ידע מעמיק בנושאי שמירת איכות הגרעינים בעת אחסונם באסמים ושיטות מניעת הנזקים הנגרמים על ידי חרקים ופטריות. סדנה זו תתמקד בהיבטים הטכנולוגיים הקשורים ליישום שיטות בקרה של מצב השתמרות הגרעינים והפעלת מערכות אוורור לקירור צובר הגרעינים. |
מספר המשתתפים בכל סדנה מוגבל ל- 20 איש. מטרת סדנאות אלו בנוסף להעברת המידע בהרצאות פרונטאליות גם ניהול דיון קבוצתי והעברת שאלות ובעיות מקצועיות.
במידה וקבוצת בעלי עניין או חברה המעוניינים להעמיק את הידע בנושא ייחודי צוות אף.טי.איי.סי. יקיים סדנה עבורם.
במידה ולסדנה ירשמו יותר מחמישה אנשים ברישום אחד תינתן הנחה קבוצתית של 10% ממחיר הסדנה. הזכאות להחזר כספי מלא על ביטול השתתפות תתקבל לאחר הודעה בכתב ואישור טלפוני ובתנאי שנותרו למעלה מ- 10 ימים עד מועד הסדנה. בכל מקרה, החברה המזמינה או המשתתף לא יהיו זכאים לכל סכום או החזר כלשהו מעבר לעלות הסדנה.
ליצירת קשר: דואר אלקטרוני: information@ftic.info או/ו טלפונים: 052-8374335, 052-5448551, פקס: 077-3455142
חברת אף.טי.איי.סי. שומרת לעצמה את הזכות לדחות או לבטל את מועד פתיחת הסדנה.
אמצעי תשלום:
כרטיס אשראי: תשלום באתר המאובטח של PayPal (למחזיקי חשבון PayPal יש להשתמש מחשבון זה). המחיר 600 ש"ח לפני מע"מ, 702 ש"ח כולל מע"מ
המחאה: עבור אף.טי.איי.סי. בע"מ, ת.ד. 3300, בית יהושע 40591
תנאי תשלום: עד שוטף + 30
חברת אף.טי.איי.סי. שומרת לעצמה את הזכות לדחות או לבטל את מועד פתיחת הסדנה.
הזכאות להחזר כספי מלא על ביטול השתתפות תתקבל לאחר הודעה בכתב ואישור טלפוני ובתנאי שנותרו למעלה מ- 7 ימים עד מועד הסדנה. בכל מקרה, החברה המזמינה או המשתתף לא יהיו זכאים לכל סכום או החזר כלשהו מעבר לעלות הסדנה.