הפורום לניקיון אנטמולוגי של המזוןסמל פרפר

חוברת תקצירים של יום העיון הראשון (2002)‏

בכינוס ראשון זה הוחלט על ידי חברי הפורום להציג בפני הקהל את תמונת מצב עדכנית המתארת את הקיים בישראל בנושא של מניעת זיהום בחרקים במזון תוך דגש על המצאות חרקים במפעלי מזון ובמזון, רמת איכות, דרישות השוק המקומי והבינלאומי וכיווני התפתחות טכנולוגיות חדשות. לאור חומרת הבעיה הסכים הפורום כולו שיש צורך דחוף לקיום סדנאות וימי העיון בכדי להגביר את המודעות בקרב יצרני המזון, הטכנולוגים, המדבירים, משגיחי הכשרות ונציגים ממשרדי הממשלה הנוגעים לבריאות המזון. כמו כן יש להכשיר במפעלים עובדי מעבדה מקצועיים אשר ישתלבו במערכת הפיקוח.

יום עיון זה התקיים במרכז וולקני בבית דגן, יום ג' י"א באייר תשס"ב 23.04.2002. יום עיון זה נתמך ע"י מינהל המחקר החקלאי שהעמיד לרשות המארגנים את אולם כהן ועל ידי המחלקה למדעי המזון בהכנת ההזמנות והפצתם.

רשימת ההרצאות והתקצירים של יום העיון הראשון: לקריאה

יום עיון ראשון
  1. חרקים במפעלי מזון ובמזון. מר עמוס וילמובסקי, המעבדה לאנטומולוגיה, משרד הבריאות.
  2. הדברת מזיקים ותוכניות בטיחות מזון. ד"ר שלמה נברו, מינהל המחקר החקלאי.
  3. מגמות וחידושים בהדברת חרקי מזון ללא כמיקלים. ד"ר שמחה פינקלמן, נורון בע"מ.
  4. תוכניות ההדברה כחלק מתוכנית הבטחת מזון. מר אפי הורוביץ, מנהל לוגיסטיקה, אוסם בע"מ, שדרות.
  5. "מזיקי המזון". גב‘ שרון שחר-לזרוביץ, מנהלת SHEQA, רושדי - תעשיות מזון בע"מ.
  6. מזון לגוף ולנפש - מבט היהדות להיגיינת המאכלים. הרב משה ויא, מחבר הספר: בדיקות המזון כהלכה, המכון להנחלת ההלכה.
  7. החרקים במפעלי מזון ובמזון מול דרישות ההלכה והכשרות. הרב שמואל שטרנפלד, מנהל המעבדה לבדיקות חרקים במזון, ועד הכשרות בד“צ העדה החרדית, ירושלים.
  8. חומרי הדברה במפעלי מזון. ד"ר ארנה מצנר, האגף ללחימה במזיקים, משרד לאיכות הסביבה.
  9. פיקוח ומניעת זיהומים אנטומולוגים במזון המשווק בארץ. אינג‘ פרידה ריטמן, שירות המזון, משרד הבריאות.
  10. טכנולוגיות חדישות בהדברת מזיקים. מר רונן עמיחי, איתן עמיחי הדברה בע"מ.
  11. בקרת מזיקי מזון ברשתות השיווק. ד"ר רוברטו דה לה רוקה, מנהל הבטחת איכות שופר סל.