בכינוס ראשון זה הוחלט על ידי חברי הפורום להציג בפני הקהל את תמונת מצב עדכנית המתארת את הקיים בישראל בנושא של מניעת זיהום בחרקים במזון תוך דגש על המצאות חרקים במפעלי מזון ובמזון, רמת איכות, דרישות השוק המקומי והבינלאומי וכיווני התפתחות טכנולוגיות חדשות. לאור חומרת הבעיה הסכים הפורום כולו שיש צורך דחוף לקיום סדנאות וימי העיון בכדי להגביר את המודעות בקרב יצרני המזון, הטכנולוגים, המדבירים, משגיחי הכשרות ונציגים ממשרדי הממשלה הנוגעים לבריאות המזון. כמו כן יש להכשיר במפעלים עובדי מעבדה מקצועיים אשר ישתלבו במערכת הפיקוח.
יום עיון זה התקיים במרכז וולקני בבית דגן, יום ג' י"א באייר תשס"ב 23.04.2002. יום עיון זה נתמך ע"י מינהל המחקר החקלאי שהעמיד לרשות המארגנים את אולם כהן ועל ידי המחלקה למדעי המזון בהכנת ההזמנות והפצתם.