ביום העיון השני בחרה הועדה המארגנת לתת חשיפה לנושאים שיוצגו על ידי נציגי תעשיות המזון בישראל וזאת כדי לתת תמונה שתשקף את המציאות הישראלית. הוחלט כי ביום עיון זה יינתן דגש קטן יותר על נושאים העוסקים בפיתוחים חדשניים או בתחומי מחקר. עם זאת, הזמינה הוועדה את המהנדס פושפק אשר האחראי לפיתוח טכנולוגיה חדשה ליישום גז הפוספין, מחברת יוניטד פוספורוס מהודו, להציג בפני המשתתפים את הטכנולוגיה ויתרונותיה.
יום עיון זה התקיים במרכז וולקני בבית דגן, יום ג' י"א באייר תשס"ג 13.05.2003. יום עיון זה נתמך ע"י מינהל המחקר החקלאי שהעמיד לרשות המארגנים את אולם כהן, המחלקה למדעי המזון בהכנת ההזמנות והפצתם ו"איתן עמיחי הדברה בע"מ" שהעמידה לרשות המארגנים רשימות תפוצה.