הפורום לניקיון אנטמולוגי של המזוןסמל פרפר

חוברת תקצירים יום העיון הרביעי (2005)‏

הועדה המארגנת של יום העיון הרביעי ראתה לנכון להביא לידיעת קהל החברים טכנולוגיות חדשניות וכיווני מחשבה חדשים בתחומי בקרת חרקים מזיקים. ניתן דגש לטכנולוגיות אשר אינן בשימוש נרחב בתעשייה בישראל ובהם שימוש בהדברה ביולוגית, חומרים ממצוצים צמחיים להגנה על אריזות מזון ושיטות שונות לפיקוח וניטור. הועדה הזמינה את מנכל חברת ECO2 מהולנד לספר את סיפור הצלחתה הבין לאומי בישום של מערכות הדברת מזיקים על ידי שימוש באווירות מבוקרות וללא שימוש בחומרי הדברה כימיים.

יום עיון זה התקיים אולם בית סוראסקי, במרכז הרפואי תל-השומר, יום ב', ח' באלול תשמ"ה 12.09.2005. בשיתוף עם בשיתוף עם מינהל המחקר החקלאי ומרכז ההדרכה הארצי של משרד הבריאות.

רשימת ההרצאות והתקצירים של יום העיון הרביעי: לקריאה

יום עיון רביעי
  1. אפשרויות ויישומים בהדברה ביולוגית במזון בישראל. ד"ר שמעון שטיינברג, מנהל מחקר ופיתוח ביו-בי, שדה אליהו בע"מ, שדה אליהו.
  2. The Use of Controlled Atmospheres For Stored Product Pest Control. Mr. N. Vroom, EcO2' The Netherlands.‎
  3. הדברת מזיקים ותוכניות בטיחות מזון. מר נתי ויטנברג, אבישר בע"מ.
  4. מערכת חדשנית לניתור והתרעה בזמן אמת על התפתחות נגיעות מזיקים במפעלי מזון. ד"ר שמחה פינקלמן, נורון בע"מ.
  5. אריזות דוחות חרקים. ד"ר פאדל מנסור, מחלקה לאנטומולוגיה, נווה יער, מינהל המחקר החקלאי, ד"ר שלמה נברו, המחלקה למדעי המזון, מינהל המחקר החקלאי, ומר שמואל שצקי, גלובל רוטו שקע בע"מ.
  6. פיקוח על מלאי חירום חיטה למאכל וגרעיני מספוא כחלק אינטגראלי במערכת אחסון תבואות ומזון יבש בישראל. ד"ר משה קוסטיוקובסקי, ד"ר אנטולי טרוסטנצקי, מר יגאל כרמי, מר חיים פרנג'י ומר יורם גולני, המחלקה למדעי המזון, מינהל המחקר החקלאי.
  7. כשרות במזון לאור הצמצומים בשימוש בקוטלי חרקים במזון. הרב שמואל שטרנפלד, מנהל המעבדה לבדיקת חרקים במזון בד"צ העדה החרדית.
  8. הקטנת נזקי חרקים מזיקים בטחנות הקמח (באיסום החיטה, בתהליך הטחינה ובממגורות הקמח) בעקבות איסור השימוש במתיל ברומיד. מר דוד פרידמן, מנהל אבטחת איכות, טחנות קמח שטיבל.
  9. שיטות פיקוח, ניטור והדברת מזיקי הסגר. מר חיים תג'ר, מרכז יצוא הגה"צ, היחידה להסגר, משרד החקלאות.
  10. חרקים ופרוקי רגל במזון, סיכון בריאותי או פגם אסתטי בלבד! מר עמוס וילמובסקי, משרד הבריאות.